Szuperegereket és fonálférgeket vittek a világűrbe

Kategória: 

Egyes halleányok hajlandók akár más fajba tartozó hímmel is párosodni, ha elég jól néz ki a pasi – vagy ha rosszak a látási viszonyok. Az effajta apró tévedésekből új fajok keletkezhetnek, így a jelenség evolúciós jelentőséggel bír.

 

Egerek, férgek, és empatikus robotok

A Dragont egy robotkar segítette a dokkolásban három nappal azután, hogy útnak indult az amerikai légierő floridai, Cape Canaveral-i támaszpontjáról. Három tonnás szállítmánya változatos fajtájú fonalférgeket, génmódosított szuperegereket és egy empatikus robotot is tartalmazott.

A SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat Crew Dragon űrhajója dokkolni készül a Nemzetközi Űrállomás Harmony moduljához

A körülbelül 120 ezer fonalféreg egy mezőgazdasági tanulmányhoz kell,

míg a 32 hagyományos és a 8 szuperegér egy tudományos kísérlet része. A módosított génállománnyal rendelkező szuperegerek izomtömege kétszerese a hagyományos egerekének.

Mesterséges intelligencia figyeli az űrhajósok hangulatát

Az űrkapszula egy nagyméretű, kerek, mesterséges intelligenciával bíró robotfejet is szállított, amely képes az űrhajósok érzelmeinek érzékelésére. A Cimon nevű robot elődjét tavaly tesztelték az űrállomáson.

A Nemzetközi Űrállomás alacsony Föld körüli pályán kering

Az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) karácsonyi ajándékokat is küldött a hatfős legénységnek.

A SpaceX 19-szer fuvarozta a NASA rakományát a Nemzetközi Űrállomásra az elmúlt hét évben.

Újabb rakomány érkezik Oroszországból

"Minden egyes alkalommal, amikor új járművet üdvözölhetünk a fedélzeten, vele együtt mindazoknak a lelkéből is átveszünk egy darabot, akik hozzájárultak a projekthez" - mondta az űrállomást vezető Luca Parmitano.

A SpaceX startja

Az asztronauták hétfőre is rakományt várnak, amelyet Oroszország indított útnak Kazahsztánból még pénteken.

Forrás: 
ORIGO