UFO-felvételek: Egy nyugalmazott tengerésztiszt kitálalt

Az amerikai haditengerészet nyugalmazott tisztje Graham Bethune több UFO felvételt hozott nyilvánosságra, egy hosszabb interjú keretében. A képek eddig titkosak voltak és vitatható körülmények között kerülhettek a nyugalmazott tiszt birtokába. Ez a pár felvétel alátámasztani látszik azt, hogy az idegen eredetű repülőtárgyak léteznek. Vagy mégsem? A képek vajon hitelesek, vagy kamu az egész? Ennek járt utána a ParaHír csapata.

A képek eredete az 1989-es évre nyúlik vissza, ekkor került Graham Bethune birtokába ez a pár felvétel. Sokáig őrizte őket, nem a hírnévre hajtott, de ma úgy gondolja, hogy a téma sokkal fontosabb, mint a saját vagy a haditengerészet hírneve. A képeket, Bethune elmondása szerint, egy közeli megbízható szintén magas rangú tengerésztiszt barátjától kapta, akinek az anonimitását szeretné megőrizni.

Erről a barátról kiderült, hogy a képeket 1989. szeptember 27-én készítették a Tennessee beli Nashville városka környékén. Az is kiderült, hogy a két kép egy Canon AE-1 és egy Canon T-90 fényképező géppel készült.

A történet eddig meggyőző, de van egy gyenge pontja. Ez a bizonyos jóbarát azt is elmondta, hogy a képek úgy készültek, hogy a megnevezett fotós egy színházi előadásra tartva készítette a képeket.

Ezek után úgy gondoltuk, hogy egy kicsit mi is utána járunk a dolgoknak. Jól tettük! Több portál - ha nem az összes -  is tényként, hozta le a fenti történetet, de semmi forrást nem tüntettek fel, elemzést nem végeztek. A helyzet az, hogy a 1989. szeptember 27 Tennessee egy nagy hoax. (álhír, kacsa)

A fotók valójában 1989. május 2-án láttak napvilágot, és már akkor le is lepleződtek, amit az alábbi kettő korabeli fénykép is bizonyít.

Miért fontos, hogy a hamis észlelésekkel is foglalkozzunk?

A ParaHír szerkesztői úgy gondolják, hogy az idegen tevékenység tetten érhető, bármennyire nehéz is fellelni és bármekkora is a titkolózás a világ nagyhatalmai részéről.

Ezért minden adatot elemeznünk kell, és a forrás kritikát nagyon szigorúan kell vennünk, különben a valódi esetek soha nem fognak eljutni az emberekhez, csak a hazugság. A hazugságok célja pedig egyértelmű: az emberek a könnyen cáfolható, hamis észlelésekkel legyenek elfoglalva, ezelatt pedig azokat a szakembereket, lelkes amatőröket, szemtanúkat, akik kutatnak vagy tudnak valamit, idiótának állítják be. Ezzel az egész UFO-kutatás közröhely tárgyává válik és a valódi észleléseket sem vesszük már komolyan.

Így a titok titok maradhat. Ne nagyjuk magunkat!

Forrás: 
disclose.tv
rense.com
ufology.wikia.com
mafab.hu