Két évig tartott, de bebizonyították: ufó repült Chile felett - videó!

Kategória: 

– A felvételen nem időjárási jelenség látható, se nem kísérleti repülő avagy olyan tárgy, amelyet ember alkotott volna – fogalmaztak állásfoglalásukban a Rendellenes Jelenségeket Kutató Központ (CEFAA) tudósai, amikor a videót is nyilvánosságra hozták.

Az okostelefonos filmfelvételt a Collahuasi rézbánya egyik neve elhallgatását kérő alkalmazottja készítette, de csak tavaly februárban juttatta el a CEFAA kutatóihoz, mert attól tartott, hogy kinevetik. Először a főnökének mutatta meg, aki ragaszkodott, hogy küldje el a szakértőknek.

Mint kiderült, a bányánál többen is látták a hozzávetőleg 10 méter széles, és ezüstösen csillogó repülő tárgyat, és mindannyian úgy emlékeztek, hogy semmilyen hangot nem adott ki, miközben mindenféle irányba röpködött.

– Ez a repülő tárgy biztosan nem volt drón, mert azok mind hangosak – erősítette meg José Lay, a CAFAA nemzetközi igazgatója arra utalva, hogy a környéken gyakorta szállnak drónok, amelyek főleg halászati információkat gyűjtenek. A kutatók minden lehetséges kormányhivataltól, és a meteorológiai szolgálattól is kértek állásfoglalást. A hadsereg sem tudott az ufóról, amely ennél fogva valóban azonosítatlan repülő tárgy.

Forrás: 
Blikk