Rejtélyes repülő tárgy Quincy felett (magyar videóval)

Kategória: 

"Ez már nem egyszerűen furcsa, sokkal inkább ijesztő."

Az Egyesült Államokban található Massachusetts-beli Quincy városka lakói közül egyre többen vélekednek így arról a alacsonyan és lassan repülő szokatlan szerkezetről, amely a beszámolók szerint április utolsó napjaitól kezdve szinte minden éjjel megjelenik a település nyugati része felett. A különös repülő tárgy sötétedéstől pirkadatig látható, de kizárólag derül égbolt esetén.

Az üggyel kapcsolatban a CBS televízió helyi stábját is megkeresték a szemtanúk, ezért az újságírók megpróbáltak utánajárni a furcsa észleléssorozatnak. Mindenekelőtt felkeresték a légi közlekedés felügyeletéért felelős Légügyi Hatóságot (FAA), ahol meglepő módon a riporter kérdésére csupán annyit közöltek, tudnak a repülésekről, de ennél többet nem mondhatnak.

Jim Peters, a Légügyi Hatóság szóvivője, minden kérdést elhárított és mindössze annyit volt hajlandó elmondani hogy "ezúttal nagyon óvatosnak kell lennünk." A CBS ugyanakkor egy közelebbről meg nem nevezett forrásra hivatkozva úgy tudja, nem drónról van szó, a gépben pilóta ül.

Brian Palmucci, a helyi képviselőtestület egyik tagja az utóbbi napokban szintén több telefonhívást kapott a választókörzetéből az eset miatt, ezért hivatalos úton fordult a Légügyi Hatósághoz, ám ezúttal ő is falba ütközött: "Konkrétan rákérdeztem, hogy mondhatom azt a választóimnak, hogy rendőrségi ügyről van szó? Mire azt felelte az illető: "Nem mondhatok önnek semmit." Ekkor azt kérdeztem tőle, legalább annyit mondhatok az embereknek, hogy nem kell félni tőle? Mire így felelt: "Nem válaszolhatok."

A tévések felkeresték a városka polgármesterét is, akinek ugyanúgy nem hajlandók semmilyen információt adni a hatóság emberei. Tom Koch-nak nagyon nem tetszik ez a szokatlan eljárás: "Ugyanolyan idegesek vagyunk, mint az emberek, mert nekünk sincs semmi fogalmunk arról, hogy mi folyik a fejünk felett."

Az újságírók megkeresték az FBI illetékeseit is, akik rövid közleményükben csupán azt írják: "az FBI nem kommentál légügyi tevékenységeket."

Forrás: 
Ittvannak.hu