Elfeledett UFO-akták az MTI archívumából: 1947 - UFO-észlelés Dániából

Kategória: 

Sorozatunkat azért indítjuk, hogy mindenki láss az UFO jelenségek nem a modern kor "találmányai" és nem a Roswelli Incidens az egyetlen a múltból. 1947: Repülőpalackok, csészealjak és tűzfolyók Dániából.

 

 

1947 valóban rejtélyekkel teli év volt, de téved, aki azt hiszi, hogy csak Új-Mexikóban történtek érdekes dolgok ekkor. A Magyar Távirati Iroda archívumában kutattunk UFO-jelenségekkel kapcsolatos cikkeket, amikor egy érdekes 1947-ből való hírre bukkantunk. A szövegen nem változtattunk, az korhű, így egyesek számára viccesnek tűnhetnek az itt használt kifejezések, de ez a 40-es évek "UFO-nyevezete". Az eredeti szöveget csatoltuk, a cikk alatt bárki elolvashatja.

"Repülőpalackokat" láttak Dániában

Legújabban "repülőpalackokat” láttak Dániában, amelynek egén már repülőlabdákat, repülő korongokat, csészealjakat és tűzgolyókat figyeltek meg.

A National Tidende keddi számában beszámol arról, hogy egy Hansen nevű gazda, felesége és lánya kertjükben palack alakú tárgyat láttak repülni, amely után tűzcsóva húzódott. A literes palack nagyságú tárgy hirtelen felrobbant. Hansenék több kis üvegdarabot találtak a földön. A hajlott üvegdarabok külső része sárga, a belső része ibolyaszínű. A lap szerint a vizsgálatot végző rendőrtisztviselő az üvegdarabokat megvizsgálás céljából átadta a hatóságoknak.

/MTI - Koppenhága 1947 október 28./

FOLYTATJUK!

Forrás: 
MTI