Szenzációs felvétel egy kozmikus hóviharról

Kategória: 

Idén március 22-én nyilvánosságra hozták a Csurjumov-Geraszimenko üstökösön készült felvételeket és mérési adatokat, amelyeket még 2016. június 1-én gyűjtött be az Európai Űrügynökség (ESA) Rosetta űrszondája az OSIRIS nevű műszerével.

Ezekből a képekből a Twitteren landru79 néven regisztrált felhasználó készített egy animált gifet, amit és április 23-án közzétett. Látható az üstökös felszíne, a háttérben pedig a Nagy Kutya csillagkép részletei bukkannak fel a sűrű kozmikus hóviharban.

A felvételt IDE KATTINTVA tudod megtekinteni
 

A kamera szenzorán a nagy energiájú, láthatatlan részecskék becsapódása is látható, és az üstökösön szálló por néz ki úgy, mintha gigantikus hóvihar lenne.

A kéttonnás Rosetta űrszonda 2014-ben ért oda a  Csurjumov-Geraszimenkóhoz, rengeteg fotóval és mérési adattal gazdagította a világ űrkutatóit, mielőtt 2016-ban nekiszáguldott az űrbéli sziklának. ParaHír Könyvajánló: Nemere István: EGYIPTOM TITKAI 

A könyv alcíme sokat elárul: „Piramisok, fáraók, idegenek". Elsősorban a piramisok keletkezésének rejtélyeit feszegeti a szerző, de szóba kerülnek az ókori ország és társadalom egyéb titkai is. Erénye, hogy már a huszonegyedik századi felfedezéseket is tárgyalja, sőt pellengérre állítja azt az egyiptomi tudóst, aki a világ tévéműsoraiban többször leszerepelt és sarlatánnak bizonyult.

 

Érdekelne a könyv? << KATT >> 

Forrás: 
Index