Trump amerikai űrhaderőt állítana fel

Kategória: 
Donald Trump egy San Diegó-i rendezvényen arról beszélt a tengerészgyalogosoknak, hogy az Egyesült Államoknak külön űrhaderőre lenne szüksége. Úgy tűnik, hogy az amerikai elnök komolyan gondolta az ötletet.
 

Kenneth Rapuano, az amerikai Védelmi Minisztérium honvédelmi és globális biztonsági ügyekért felelős főtitkár-helyettese a képviselőházban vett részt a stratégiai erők albizottságának meghallgatásán – számol be a Space.com. A meghallgatás célja az volt, hogy megvizsgálják a Trump-adminisztráció 2019-es, nemzetbiztonsági űrprogramokra vonatkozó költségvetési javaslatát.

Rapuano az albizottságnak azt mondta, Donald Trump komolyan gondolja, hogy a minisztériumnak a lehető legjobban szervezve és felszerelve kell segítenie Amerika fontos űrmisszióit.

Mike Rogers, a képviselőház fegyveres erővel foglalkozó bizottságának tagja és az űrhaderő ügyének egyik legjelentősebb képviselője szerint az elnök támogatásávala haderő már a közeljövőben létrejöhet.Rogers úgy véli, hogy a légierő – melyhez jelenleg az űrparancsnokság tartozik – mostani állapotában nem képes maradéktalanul ellátni az űrbiztonsági feladatokat.

 


ParaHír Könyvajánló - Nemere István - Hol vagytok idegenek?

- Jártak-e valaha Idegenek a Földön?
- Beavatkoztak-e fejlődésünkbe, történelmünkbe? 
- Az is lehet, hogy ők hozták létre a földi életet?
- Mindnyájan Idegenek vagyunk...?
- Jártak-e itt idegen űrhajósok - járnak-e most is...?

ÉRDEKEL A KÖNYV? << KATT >>


 

Rapuano a meghallgatáson azt mondta, az elnököt főként a végeredmény érdekli, így a szervezés minden ígéretes megoldását támogatni fogja. Rapuano szerint a törvényhozáshoz augusztusban érkezhetnek meg a védelmi minisztérium javaslatai.

Az űrhaderő felállításának ötlete már a 2000-es években felmerült, az utóbbi időkben azonban Rogers közbenjárásával egyre közelebb került a terv a megvalósításhoz. Rogers most abban bízik, hogy az elnök támogatásának hatására a Védelmi Minisztérium is felgyorsítja majd a különálló űrhaderő szervezését.

John Raymond tábornok, az űrparancsnokságának vezetője ugyanakkor a csütörtöki meghallgatáson megvédte a légierő jelenlegi űrvédelmi törekvéseit. Raymond szerint a légierő egyre nagyobb hangsúlyt fektet az amerikai űrdominancia megtartására.

Olyan versenytársaink vannak, akik nagyon gyorsan haladnak, nekünk pedig fel kell vennünk a lépést, hogy megelőzzük a fenyegetést

– mondta a tábornok.

Raymond hozzátette, az Egyesült Államok továbbra is vezető szerepet tölt be az űrben, de a légierő így is 7 milliárd dollárral fogja növelni az űrparancsnokság költségvetését az elkövetkező 5 évben.

Forrás: 
24.hu