Nem minden UFO, ami fénylik! - Ufónak hitték a rakétafellövést

Kategória: 

Szeptember 2-án indult útjára az Atlas V rakéta – a kilövésről sokan készítettek felvételeket, többen azonban ufónak nézték a Cape Canaveral felett húzódó fényfelhőt.

 

 

United Launch Alliance (ULA, Egyesült Indítási Szövetség) szeptember 2-án indította a világűrbe Atlas V rakétáját, amely az Egyesült Államok haditengerészetének MUOS-4 mobil műholdját vitte a kozmoszba. A kilövés napfelkelte előtt pár perccel történt, így különösen szép felvételeket lehetett készíteni a magasba emelkedő rakétáról.

 

Ufónak nézték

Akadtak, akik ufónak nézték a furcsa égi jelenséget – erre rásegített, hogy a pirkadó égbolton a rakéta csóvája furcsa, hosszú, fényló formát vett fel, ami szokatlannak tűnhetett egyesek számára.

Így festett az Atlas V kilövése

Forrás: ULA

Katonai műholdrendszer

A MUOS-4 mesterséges égitest egy mobil műholdrendszer negyedik tagja, amelyetaz amerikai haditengerészet üzemeltet.Segítségével biztonságos és nagy sávszélességű 3G mobil szolgáltatást nyújtanak a haditengerészet számára.

 

Ez a rendszer utolsó egysége. Ahhoz, hogy az egész Földet lefedjék, négy műhold felbocsátására  volt szükség.

 

Ez az utolsó darab

A MUOS-4 35900 kilométer magasságban, geostacionárius pályán kering a Föld felett, azaz mindig a a földi térszín egy megadott pontja felett marad. A rendszer többi műholdjait 2012-ben és 2013-ban lőtték fel, a harmadikat pedig idén januárban.

 

Forrás: 
Origo.hu