Újra vizsgálják a Jeti DNS-mintákat. Ember hibrid?

Kategória: 

A jeti, Bigfoot, vagy ahogy az indiánok legendái említik, Sasquatch, valójában egy félig emberi hibrid, ami 15 ezer évvel ezelőtt alakult ki Észak-Amerikában, amikor a Homo sapiens női egyedei kereszteződtek egy egyelőre ismeretlen főemlős hímjeivel – ezt állítja egy amerikai genetikus, aki mindezt arra alapozza, hogy ötéves genetikai vizsgálatnak vetette alá a Bigfoottól származó DNS-mintákat, és azt találta, hogy csak anyai ágon öröklődő mitokondriális DNS-e megegyezik az emberével. Melba S. Ketchum az eredményeit egyelőre csak egy sajtóközleményben tárta a világ elé, a tanulmány részleteit és a kutatási eredményeket nem közölte egyetlen tudományos lap sem, ahogyan az állítólagos jeti-DNS-mintát sem látta és ellenőrizte senki.

A Bigfoot létezését alátámasztó állítólagos bizonyítékok eddig mind egy szálig megbuktak az alaposabb, DNS-vizsgálatot is bevető kutatások során, mindig kiderült, hogy a szőrszálak, bőrdarabok valamilyen, már ismert állattól, általában egy medvétől származtak. Ketchum egyelőre hallgat róla, hogy a megvizsgált mintáit honnan szerezte. A kutatócsoport mindenesetre rögtön kérvényt intézett az amerikai kormányhoz, hogy ismerjék el Bigfoot emberi és alkotmányos jogait, és tiltsák be a vadászatát.

A gyenge lábakon álló kutatási eredmények mellett egy másik jeti-DNS-sel kapcsolatos vizsgálat is éppen most zajlik, méghozzá a világ egyik tudományos fellegvárában, a híres oxfordi egyetemen, Nagy-Britanniában. Az egyetem kutatói a Lausaenne-i zoológiai múzeummal közös projektként jelentették meg idén tavasszal, hogy hajlandóak a legmodernebb eszközökkel, elfogulatlanul megvizsgálni minden feltételezett jetimaradványt. A mintákat májustól szeptemberig gyűjtötték a világ minden tájáról, a DNS-vizsgálatok elemzése még mindig tart.

Forrás: 
index.hu